BANESTATUS – BANEN ÅPNER ONSDAG 31 MARS

Endelig har vi fått en avklaring fra Norges Golfforbund sitt skriv til FHI med påfølgende endring i anbefalinger.

Det betyr at vi har klarsignal for å kunne åpne banen fra Onsdag 31 Mars – Både for medlemmer og gjester.

Bookingen åpner Kl 18:00 Tirsdag i golfbox.

Viktige presiseringer:

  • Drivingrange og treningsområder er stengt. Vi anmoder om å ikke komme til Tee 1 før det er din tur til å slå ut. Er du tidlig ute så anmoder vi om å vente i bilen, og som et minimum holde 2 meter avstand fra andre.Vi holder range stengt da vi ikke ønsker ansamlinger av folk rundt Tee 1, og det vil også si at det ikke er noen grunn til å ankomme før starttiden.
  • Det er ikke raker i bunker
  • Teesteder å velge mellom er 55, 46 og 41.
  • Det er vintergreen på hull 6 og 7, da disse fortsatt vil ligge under duk.
  • Det er åpent i resepsjon – Påbud med munnbind. Her vil du også kunne kjøpe enkle forbruksmaterialer som baller, hansker m.mer. Proshop vil fysisk være stengt, men vi kan hente varer på anmodning.
  • Det er ikke obligatorisk bekreftelse av starttid – Det vil si at med mindre du skal betale greenfee trenger du ikke komme innom resepsjonen.
  • Ingen utleie av bil eller tralle.

Fra NGF sin informasjonskanal:

Koronavirus – Temaside – Golfforbundet

NGF har over lang tid jobbet for å få en avklaring på hva som anses som organisert idrettsaktivitet i covid-19-forskriften, og nå har vi fått en skriftlig avklaring både med Helsedirektoratet og idrettsforbundet (NIF).

Organisert idrettsaktivitet omfatter typisk idrettsaktivitet i regi av klubb eller annet organisasjonsledd. Egentrening omfattes ikke av aktivitetsforbudet, og dette inkluderer som utgangspunkt også egentrening som skjer på klubbens eget idrettsanlegg. Egentrening vil imidlertid i noen tilfeller likevel kunne anses som organisert idrettsaktivitet, for eksempel hvis flere personer avtaler å møtes for å drive egentrening samtidig og det da i realiteten fremstår som en fellestrening.

Direktoratet påpeker viktigheten av å unngå unødvendige reiser innenlands. Dette fordi det er en risiko for spredning av smitte dersom du reiser fra områder med mye smitte i Norge til et område med lite smitte.

NGF er glade for helsemyndighetenes tilbakemelding og at vi nå kan åpne golfbaner og treningsområder, inkl. driving range, for golf med de smittevernsrestriksjonene som vi ble så godt kjent med i forrige sesong. NGF ber både spillere og klubber om å merke seg oppfordringen om å unngå reiser som kan medføre smittespredning.