Tobias knuste både banen og feltet!

DSC_0391

Da er Norgescup Nordea Future Series avsluttet på Gamle Fredrikstad GK. Etter to 18-hulls runder ble det omsider avgjort, det var Tobias Gressum Pettersen fra Borregaard GK i Sarpsborg som stakk av med seieren. Han stakk ikke bare av med seieren, men også med to banerekorder. Han gikk nemlig rundt på 69 og 67 slag. På lørdag tangerte han den gamle banerekorden som tilhørte Lars Petter Brovold, denne rekorden ble satt mens banen var par 73 og var derfor på 70 salg, men begge runder var -3. Tobias hadde en ledelse med et slag før den andre og siste runden i turneringen, men allerede halvveis i runden ledet han med hele 7 slag, det var også disse 7 slagene han vant med. Gjengen med østfoldinger som fulgte flighten skjønte at dette ville holde hele veien, nærmere TV-golf kommer man nemlig ikke!

DSC_0306DSC_0348

DSC_0367DSC_0358

– Hvordan var spillet i dag?

– Spillet var bra, den gode scoren kommer av at puttene som ikke gikk i går havnet i  koppen i dag. Det var på        green jeg scoret, men alle deler av spillet var bra selv om jeg egentlig traff ballen bedre i går.

– Hva synes du om banen i helga?

– Det er en morsom bane å spille, med mange utfordringer og den tester alle deler av spillet. Den er i veldig god stand med fine greener og fairwayer. Litt rufsete og tørt rundt greenen og i roughen noen steder, men dette vil nok bedre seg med årene. Med en sarping som Head Greenkeeper må det jo bli bra, ler 22 åringen som selv også er fra ”den andre byen”.

Banen er bare to og et halvt år gammel og er derfor ikke helt ferdig grodd. Head Greenkeeper Agne Strøm anslår at den trenger ca. 3 år til for å kunne være på topp.

Tobias har de siste 3 årene studert i USA og skal tilbake dit i slutten av måneden for å starte sitt fjerde og siste år med økonomistudier. Nå er har han vært hjemme siden mai og gleder seg til å dra tilbake til sørstatene og varmen. Han skal derfor bare spille Lag NM for Borregård GK før han tar turen tilbake til Francis Marion University i South Carolina.

-Hvordan går det i USA?

-Bra, det går veldig bra. Spillet hevet seg en del i fjor og det har bare blitt bedre og bedre, så jeg ser frem til en ny sesong nå. Jeg er mye tryggere etter jeg byttet køller, og det merket jeg i dag. Jeg var ikke nervøs et sekund, svarer han smilende.

Da jeg spurte om hva han hadde planer om i fremtiden, skjønte jeg at det var et spørsmål som var mye stilt og svart på. Og svaret jeg fikk var at han ikke visste. Han studerer nå økonomi og han sa han kunne tenke seg å drive med noe innen dette i fremtiden, men golf står nok øverst på lista. Han vet ikke enda om han kommer hjem til Norge etter studietiden eller om han forblir i USA. – Så lenge jeg fortsatt har norsk pass slipper de meg vel inn igjen, ler han.

– Hvordan er treningsregimet mens du er her i Norge?

– Jeg skal ikke skryte av at jeg har trent så veldig mye, men jeg trener når jeg har mulighet. Jeg har jobbet mye mens jeg har vært hjemme, og siden jeg jobber på golfbanen blir det litt trening når det er rolige dager. Det har blitt en del 9 hullsrunder og noen bøtter på rangen mellom slaga. Så jeg er å finne på golfbanen!

DSC_0331   DSC_0333