Tar du utfordringen?

jan harald lønn

Tar du utfordringen?

Navn: Jan Harald Lønn

Tittel: Regjerende klubbmester i Match spill

Hcp: 15,2

Gratulerer med seieren i fjor!

Unnskyld spørsmålet, men har du ikke bedre hcp enn 15,2? Jeg trodde det å spille match bare var for ”proffer”.

Nei, når du spiller match med spillehandicap (SH), som vi gjør her, er det viktigste å spille jevnt bra opp mot ditt eget hcp. Det klarte jeg i alle mine matcher i fjor, derfor ble jeg klubbmester i match spill.

Jeg slo ut mange spillere med lavere hcp enn meg, så det er bare å bli med. Husk at alle spiller med sitt tildelte hcp, og da må ALLE spille opp mot sitt aller beste hele tiden.

I tillegg spiller vi hull for hull.

Hvordan foregår dette spillet?

Om jeg møter en bedre spiller enn meg selv, la oss si at han har et spille hcp på 8, og jeg har et spille hcp på 20. Da tar man differansen mellom 20 og 8 og kommer til 12. Det betyr at jeg har 12 slag mer å bruke enn min motstander på runden eller matchen vi spiller. Disse 12 slagene fordeler seg på banens hullinndeks.

Ser vi da på banen vår, så starter vi med hull nr. 1 som har hullinndeks 15. Der har ingen av oss slag og begge stiller likt. Men går vi til hull nr. 2, som er hullinndeks 1, så har jeg et slag mer enn min motstander å bruke på dette hullet for å komme likt med han, eller å dele hullet. Men bruker jeg like mange slag som han her, så vinner jeg hullet. Da er det 1 opp til meg.

Kan man planlegge spillet sitt?

Ja, det kan være morsomt å spille taktisk ut fra hvordan du vurderer motstanderens sjanser på hullet. Hvis motstanderen slår ut først og f.eks slår out of bounds på hull 1 – så kan du tillate deg å safe og velge et sikrere jern på ditt eget utslag – fordi du allerede leder med 2 slag. Dette er det morsomme med match-play!

Og sånn fortsetter vi på hele runden, helt til en av spillerne ikke kan ta igjen den andre.

Ser du på påmeldingslista for årets turnering, så er det mange med høyere og MYE lavere hcp enn det jeg har, og det er det morsomme med denne spilleformen. Selv jeg med 15,2 i hcp kan slå Lars Petter og Tor!

Så det er ingen grunn til at ikke DU skal være med – meld deg på – dette er bare morsomt!

Regner med å se deg på lista!

Ja, jeg skal melde meg på!