SWEDISH GOLF TOUR 18-20 JUNI

SWEDISH GOLF TOUR KOMMER – INFORMASJON

Hva er Swedish Golf Tour?

SGT er en Profesjonell Tour med opphav og base i Sverige. Det spilles om pengepremier og rankingpoeng. SGT inngår i Nordic League der en topp 5 plassering på Order of Merit listen gir fullt kort på Challenge Tour for 2020. Touren startet i 1984. Touren i 2019 består av 17 turneringer, hvorav 2 spilles i Norge.

Kommer det noen «kjente» spillere?

Elias Bertheussen fra Trondheim er en av favorittene, han ligger pr d.d på plass 3 på OOM og ligger godt an til å skaffe seg fulle rettigheter på Challenge Touren 2019.

Richard Green har vunnet 3 ganger på European Tour, han er bosatt i Sarpsborg og spiller SGT på Gamle Fredrikstad. Oscar Floren fra Sverige har spilt flere år på ET. Det blir også spennende å se om noen av de norske spillerne kan blande seg inn i toppen.

Er det premiepenger?

Ja, det deles ut 375.000 SEK til de beste spillerne fordelt. Amatører har ikke lov til å motta pengepremier, kun profesjonelle.

Hvordan spilles det?

Alle 154 startende spiller 18 hull Tirsdag + Onsdag. De 45 beste + delte plasser får spille runde 3 på Torsdag. Det startes fra hull 1 og hull 11 fra Kl 08.00. På Tirsdag og Onsdag startes det i en morgenpulje og en ettermiddagspulje.

Livescoring

https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/swedish-golf-tour/tavling2/#/competition/1816457/leaderboard

Kan vi være publikum?

Absolutt. Særlig Torsdag hvor det spilles etter lederballprinsippet er det fantastisk morsomt å se på, med mye god golf.

Er banen og rangen stengt under SGT?

Ja, banen er stengt fra Mandag tom Torsdag Kl 16.00. Rangen er reservert til spillerne som bruker den både til oppvarming og trening før/etter rundene.