Logoemblem-GFGK-farger
15°
I dag
Banen er
Åpen
Banen
Korthullsbanen
Åpen
Korthullsbane
Rangen er
Åpen
Åpningstider
0
aktiviteter i dag
Aktiviteter
98
ledige medlemskap
Bli medlem nå
Del
24.07.2024
onsdag
Mandag
08.04.2024
01.11.2024
Onsdag
10.04.2024
30.10.2024
Onsdag
10.04.2024
27.09.2024
Mandag
22.04.2024
27.09.2024
Mandag
22.04.2024
27.09.2024
Tirsdag
23.04.2024
27.09.2024
Torsdag
25.04.2024
27.09.2024
Torsdag
25.04.2024
27.09.2024
Mandag
22.04.2024
27.09.2024
Tirsdag
23.04.2024
27.09.2024
Tirsdag
23.04.2024
27.09.2024
Tirsdag
23.04.2024
27.09.2024
Mandag
12.05.2024
27.09.2024
ArrowDown_Orange
Ta "Veien til Golf" kurs
Veien til Golf
Veien til golf
Veien til Golf
Logoemblem-GFGK-farger
ArrowDown_Orange
gb_logo%20(1)
Tilbake
Høsten er her - Status fra Administrasjon
Høsten er her - Men det er fortsatt mange flotte golfrunder igjen som skal spilles. Her kommer en "fot i bakken" fra administrasjonen.
Høsten er her - Status fra Administrasjon
Sesongen 2023 har vært full fart, vi hadde pr August over 20 000 registrerte runder på banen som er  opp på 12% sammenlignet med samme periode i fjor. Vi har hatt veldig godt besøk av greenfeegjester, i tillegg til at medlemmene spiller flere golfrunder enn tidligere. Det spilles vanvittig mye golf på anlegget vårt!

Vi ser at vi får en jevn fordeling innmeldinger av eksisterende golfere fra andre klubber, og at det er mange som tar nybegynnerkurs. Pr d.d er vi over 1300 medlemmer og det kommer fortsatt innmeldinger for sesongen.
Jeg vil gi honnør til Freddy, Marcus og de frivillig trenerne som loser nye deltagere gjennom VTG kurs og påfølgende oppfølgingskurs. På siste kurs hadde vi 27 deltagere - fra ung til gammel, og vi har plass til alle.

Husk at vi nå tilbyr fritt spill ut året mot innmelding for 2024 – Så har du noen golfvenner som bør pusse støv av køllene eller av andre grunner kunne tenkt seg å spille så hjelp oss med rekrutteringen!

Når det gjelder banen vår så har vi fortsatt å jobbe med identiteten vår. Vi føler at vi er litt tilbake der vi hører «hjemme». Vi skal være en unorsk golfbane med litt særpreg, en følelse av litt links midt i byen. Vi har jobbet mye med klippelinjer og konturene, og enda mer med greenområdene våre. Flere greenområder har fått flotte «run out» områder som byr på utfordrende og morsomme nærspillsslag, eller for mange kanskje putteren blir brukt på utsiden av green mye mer enn tidligere..
Svingelroughen har nå fått satt seg ordentlig, noe som ser fantastisk fint ut, men som de fleste har merket begynner undergresset å bli utfordrende i forhold til både å finne ballen og å komme seg ut derfra. Vi kommer til å klippe ned en del områder nå på slutten av sesongen for å få vekk det verste undergresset, så vil det vokse opp igjen i løpet av sesongstarten neste år. Dette er kontinuerlig jobb som må gjøres hvert 2-3 år.

Dugnadscompagniet har i år igjen vært en veldig viktig bidragsyter til banen. Nytt toalettbygg og kiosk gleder vi oss alle til, men skjøtsel av teesteder, divots og andre ting som man kanskje ikke ser så lett er minst like viktige ting som blir gjort hver uke. Vi er evig takknemlig for hjelpen de bidrar med. Førstkommende Mandag blir de ikke å se på anlegget – Da tar vi de med oss på den årlige dugnadsturen med overnatting. Vel fortjent!

Kort oppsummert er vi veldig fornøyd med den banen vi har levert i år, tatt alle faktorer i betraktning!

Golfen er i endring, det er ingen tvil om det. Denne uken har vil deltatt på den årlige GAF og NGA konferansen som samler administrativt ansatte og greenkeepere fra hele landets klubber. Det deltok ca 200 personer fra bransjen, og det er ingen tvil om at klubbene har mange av de samme utfordringene.

Klima: Mange av landets golfklubber har i år fått skikkelig juling som følge av klima. Det handler både om vinterskader, tørke og flom. Ekstremvær vil det komme mer av, og været er mer variert en tidligere som gir oss utfordringer på skjøtsel av banen. Vi ser også at tilgang på vann og riktig dimensjonert vanningsanlegg er ekstremt viktig for god kvalitet på banen.

En ny generasjon golfere: Generasjon Z (18 - 30 år) er den gruppen som øker desidert mest blant medlemskap på landsbasis, og slik er det også hos oss på GFGK. De er digitale, utålmodige og bryr seg mindre om gamle fastsatte rammer og mer om hva som trender og passer dem selv. Budskapet fra fagmiljøene er tydelig «De vil ikke tilpasse seg gamle regler – dere må samarbeide med de om å tilpasse seg noen nye» , alternativt så finner de seg en annen hobby… At denne generasjonen omfavner golfen er en fantastisk mulighet for oss, og noe vi trenger for å vokse spillet. Konsekvensen blir da også slik at det stiller mye større krav til oss som klubb og anlegg enn tidligere. Vi må tilpasse oss en helt annen bruk av anlegget enn tidligere. Vi har ikke vært godt nok forberedt på det i år, men vi har allerede startet jobben med å være bedre forberedt før neste sesong.

Vi er også helt avhengig av at dere medlemmer hjelper oss å veilede nye golfere hvis dere ser noe som ikke er helt slik det burde være. Vi har alle vært nye i spillet en gang!
 
Golfbox og Gimmie/Golfbox APP: Som medlem av Norges Golfforbund er det Golfbox som er det pliktige medlemssystemet som benyttes på alle baner inkludert vår. Vi betaler en sum til golfforbundet pr medlem, som bl.a går drift av Golfbox. Klubbene har i flere år vært kritiske til Golfbox, med bakgrunn i manglende utvikling og digitalisering. Gimmie appen skulle være det nyeste tilskuddet til dette og bl.a erstatte golfbox appen. Dette har ikke vært tilfredstillende nok i det hele tatt, og vi har meldt klart og tydelig ifra om dette sammen med andre klubber. NGF har tatt selvkritikk på dett punktet, men vi er mest opptatt av handling og at brukeropplevelsen skal bli vesentlig bedre enn hva den er i dag. Golfbox er også et viktig administrativt verktøy for oss, og vi ønsker mye mer moderne løsninger i systemet enn hva som ligger der pr d.d.Det må bli mer brukervennlig, enklere og inneholde flere funksjoner. Vi jobber på for å påvirke så godt vi kan.
 
Stenging av hovedbanen vil som tidligere skje rundt 1 November, litt avhengig av været i akkurat den perioden. Korthullsbanen vil være åpen så lenge det ikke er varig frost.

Som mange sikkert har fått med seg har vi søkt etter en ny daglig leder i idrettslaget. Dette har vært en god og grundig prosess hvor vi har vært tydelig på hvilken profil vi ønsker oss. Denne prosessen nærmer seg nå klar, og vi vil i løpet av neste uke presentere vår nye medarbeider i en medlemsmail.

Vi har allerede startet med arbeidet for sesongen 2024, og vi skal holde dere informert om alt spennende som skjer etter hvert som tiden går.
Tanker og ideer? Gi lyd fra deg!

En siste oppfordring fra alle oss som jobber her – Vi registrerer at enkelte har meninger, opplevelser eller annet som man gjerne vil dele. Det er flott, sånn skal det være. Engasjement viser at vi bryr oss!
Har du opplevd noe på banen som du mener vi bør få vite, eller har spørsmål rundt hvorfor ting er som de er? Kontakt oss direkte! 
Så er det ikke sikkert at svaret alltid er som man ønsker – Eller at «ryktet» du har hørt faktisk stemmer.. Men ved å snakke med oss så lover vi enkle svar og gode forklaringer.

Ha en flott avslutning på golfsesongen, og ikke minst kommer snart årets høydepunkt på skjermen..

GO TEAM EUROPE!
 
Mvh Christoffer Halvorsrød
Konst. Daglig leder GFGK / Leder AGF
ch@aktivitetsbyen.no