Logoemblem-GFGK-farger
12°
I dag
Banen er
Åpen
Banen
Korthullsbanen
Åpen
Korthullsbane
Rangen er
Åpen
Åpningstider
0
aktiviteter i dag
Aktiviteter
98
ledige medlemskap
Bli medlem nå
Del
03.10.2023
tirsdag
Mandag
16.04.2023
29.10.2023
Torsdag
20.04.2023
05.10.2023
Onsdag
19.04.2023
04.10.2023
Torsdag
20.04.2023
05.10.2023
Torsdag
20.04.2023
26.10.2023
ArrowDown_Orange
Logoemblem-GFGK-farger
ArrowDown_Orange
gb_logo%20(1)
Tilbake
Banestatus fra Course Manager
Oppdatering fra Course Manager Juni
Banestatus fra Course Manager
 Været er ekstremt tørt akkurat nå og det virker som det skal fortsette i lang tid. Været tvinger oss til å bare vanne greener og tees, da vi ikke ønsker å gå tomme for vann på et senere tidspunkt. Vi kommer også til å benytte vetemidler, som hjelper til å beholde vann i sandprofilen på greenene.
 
Hullpipeluftingen som startet Mandag 5 Juni er gjort er for å få bort gammel død filt(jord) i toppsjiktet av greenene. Filten gjør at greenene blir følsomme når det er veldig tørt, så vi var avhengig av å få et bedre lag med sand under greenenen våre slik været er pr d.d. Vi bestilte en ny luftemaskin i fjor, som dessverre kom litt senere enn forventet, optimalt skulle vi ha gjort dette tidligere.
 
Som flere forhåpentligvis har lagt merke til brukte vi mye tid i fjor, og vi vil også bruke mye tid i år på lufting (hull i bakken/skjæring i bakken) og dressing (påfyll av sand) av greener og greenområder.
Dette er nøkkelen til grønne, spillbare og raske greenområder gjennom sesongen, men dessverre gjør det at spilleopplevelsen er mindre bra i de periodene vi gjør dette. Vi hadde gode greener og greenområder i fjor, og starten på sesongen i år visste at alt arbeidet vi la ned i fjor betalte seg. I løpet av neste uke vil hull og sand være vekk, og opplevelsen av gode greener tilbake. Til info fjerner vi ca 1000 kg propper pr green, vi bytter altså ut ca 20 tonn «dårlig» jord med 20 tonn sand når vi dyplufter.
 
Tidligere i Mai luftet vi med vår Air 2 Maskin, som er genial fordi den skyter luften rett ned i bakken på greenen uten å etterlate seg store hull eller merker og greenene forblir spillbare. Dette vil vi gjøre på nytt om 4-6 uker, før vi på høsten igjen vil dyplufte.

Dyplufting- Skifter ut jord med sandAir 2 – Skyter luft inn i greenenetoro%2b684
Dyplufting- Skifter ut jord med sand                         Air 2 – Skyter luft inn i greenene
 
Enkel skjæring og lett dressing av greener vil gjøres hver 2-3 uke fremover, og vi forsøker også gi teestedene den samme behandlingen gjennom sesongen med litt lenger frekvens.
 
Når det kommer så mye tørke ser vi også hvor viktig de over 100 sprinklerhodene som er plassert rundt på banen er. Vi jobber også her kontinuerlig med utskiftning av enkelte, innstilling av mengde og retning m.mer.
 
Vi kommer fremover til å kontinuerlig jobbe med å fylle mer sand i bunkerne. Vi har problemer med at det er tørt og vindfullt hos oss, og sanden vil da være tørr og bevge seg mer. Noe av den blåser ut av bunkeren og hellingene ruller sanden ned til midten.
Dere som spillere kan hjelpe oss ved å være obs på 2 ting
  1. Rak gjerne sanden fra senter og utover
  2. Gå inn i bunkeren på det laveste punktet. Ikke fra det bratteste slik at sanden etc ramler ned i midten av bunkeren
 
Det var alt fra banemannskapet ved denne anledningen.
Minner alle om å være flinke til å ta nedslagsmerker!
 
Vi ses på banen