Reisebrev fra FCG -tur til Lubker

De fleste nordmenn som vet noe om Molboland i Danmark har besøkt Djurs Sommerland. first_class_golf_logo

Men kjører du 5 minutter lenger, kommer du til en annen forlystelsespark – i hvert fall for golfere.
Lübker Golf Resort er av flere ranket som beste golfanlegg i Danmark. Et naturlig reisemål når First Class Golf skal ut på tur.

Golfklubbene Gamle Fredrikstad, Hauger, Losby og Miklagard vil gi medlemmene sine noe mer enn de forventer. Bakteppet er den nedgang og usikkerhet som har preget golf-Norge de siste årene, og som gir mange klubber en stor utfordring i å holde på medlemsmassen og derigjennom sikre et trygt økonomisk grunnlag for drift av sine anlegg. Samarbeid – og ikke konkurranse – er veien å gå.
De 4 klubbene som er nevnt, gjør det under paraplyen First Class Golf.

Et godt virkemiddel til å spleise klubbene sammen, er en felles utflukt. Men den må legges utenfor den korte sesongen vi har her hjemme på bjerget. Valget falt på Danmark og første uken i mai. Et felles utvalg med Egil Nyhagen som koordinator, gjorde et grundig forarbeid. Og resultatet ble førsteklasses for de nærmere 50 deltakere, ikke minst takket være typisk dansk imøtekommenhet fra daglig leder på Lübker, Jonas Nygaard Nielsen.

Våren var forsinket i Danmark også. Likevel var banene i meget godstand. Sand, Sky og Forest er 3 9-hulls sløyfer som kan settes sammen på ulike måter. Sand/Sky er mesterskapsbanen som blant annet kvalifiserte til Challenge Tour i 2012, mens Forest er kortere og snor seg mellom spa og «sommerhuse» som er en historie for seg. To laftede tømmerhytter, som hadde passet bedre på Hafjell, ligger midt blant større og mindre bygg i glass og naturstein, hvorav noen er dekorert med «Til salgs»- plakater. Et uttrykk for at danskenes økonomi fortsatt er påvirket av finanskrisen. Kort vei til et gedigent spa med alt til faget henhørende tyder på at man ønsker å selge til både golfere og barnefamilier.

Tilreisende golfere vil nok heller bo i klubbhuset. For det er mer enn et klubbhus. Både innvendig og utvendig finner man et stramt, minimalistisk design, men kompakt og funksjonelt med alle fasiliteter. Kanskje med unntak av en salong med dype stoler for slitne vårgolfere. Leilighetene består av to soverom med felles stue, kjøkken og bad, og en terrasse velegnet for meditasjon og «en lille en». Felles utearealer med grill og bar fikk vi ikke oppleve denne gang; vårvinden fra sørvest klarte å nøytralisere de varmegradene som fikk noen optimister til å iføre seg korte bukser.

Danskene er glad i mat. Og vi er glad i danske kokker. Chef’en på Lübker er intet unntak. Han tryllet fiskefrikadeller til å bli gourmet-mat og fulgte opp med retter som både i utseende og sammensetning var kreasjoner som lå langt over de forventninger som prisene bar bud om. Det er dejlig å være norsk i Danmark.

Og konkurransen? Den er selvfølgelig viktig for dem som vinner. Formatet lørdag var to-manns scramble på Sand/Sky. Beste scramblere ble Heidi og Simon fra Miklagard. Med seg på pallen fikk de Nora og Morten, Gunn Tove og Claus, alle fra Losby. Gunn Tove med foten i knelang gips! Resten blandet unnskyldninger og beskyldninger med forklaringer som neppe vil bli husket av dem som hørte på. Det som vil bli husket er den gode opplevelsen i Danmark om våren, sammen med gamle og nye venner i First Class Golf. Vi venter spent på neste tur.

”Reisebrev av Johan Foss”