Banestatus 20 Mai

Banestatus 20 mai

Vi nærmer oss slutten av Mai og har endelig fått klippet alle områder for første gang, riktignok 4-5 uker etter normalen fra de siste årene. Dette skyldes at veksten er tatt lenger tid enn normalt med tanke på lite varme, lang vinter etc.

Vi jobber utrettelig videre med greener, og dere skal vite at ingen er mer utålmodige enn oss som jobber med det hver eneste dag. Vi synes vi ser en betydelig reduksjon av alger og sår på de greenene som er best, men lite reduksjon på spesielt 4,5,9 og 18.

Fjerning av alger er ganske komplisert, de må tørkes ut og fjernes mekanisk. Det finns ingen hostesaft eller quick fix som hjelper oss. Som dere sikkert har lagt merke til har vi nå en voldsom hyppighet på lufting, skjæring og dressing av greenene.

Vi prøver også å holde greener så tørre som mulig da vi vil at algene skal bli som tørre skorper og forsvinne når vi jobber med det mekanisk. Sanden er med på å tørke de ut. Samtidig så må vi tilføre vann til tider for at det gresset som er der skal leve, det samme gjelder gjødsel. Dette er et dilemma som gjør det ekstra vanskelig når eksisterende gress må ha vann og gjødsel for å overleve, mens dette også er næring til algene.

Når vi har fått fjernet alger godt nok vil greener bli resådd på nytt.

Vi jobber også kontinuerlig med vanningsanlegget for å optimalisere dette da vi er ganske sikre på at det er en del av årsaken til algeoppblomstringen.

Denne uka tar vi også våre nye tees på hull 2,3,6 og 14 i bruk. Dette blir en fin tilvekst. De gamle 55 tees på hull 3 og 14 er nå historie.

Vi kommer også til å åpne green 7, denne sammen med den store treningsgreenen ved drivingrangen vil bli klippet på 10 mm inntil den er så tett at vi kan begynne og klippe den ytterligere ned.

Vi har sett oss nødt til å sette opp tau rundt enkelte greenområder, våt grunn kombinert med mange runder gjør at slitasjen er stor. Vi håper alle respekterer disse.

Vi har i år økt fokuset på korthullsbanen som gjør at den fremstår med bedre kvalitet, med bakgrunn i det er det hyggelig å se at mange medlemmer spille og kose seg rundt på denne banen også.

Agne